visboel.be

Nieuws

Gewijzigde openingsuren, promoties, nieuwe producten en leuke weetjes over de winkel, je vindt het hieronder allemaal terug.

Doe lekker origineel, bereid eens zeebarbeel

Zalm en kabeljauw smaken altijd, maar de vissen vers opgevist door onze Belgische vissers zijn minstens zo lekker. Zet bijvoorbeeld eens zeebarbeel op het menu. Nog nooit gegeten? Hoog tijd om deze toch eens te proberen, want het is een overheerlijk visje.

Waar komt de zeebarbeel vandaan?

Zeebarbeel afbeeldingDe zeebarbeel is een beenvis die behoort tot de orde van de baarsachtigen. Ze leven in de wateren rond het zuiden van Noorwegen tot Marokko. Ze zijn meestal rood tot roze gekleurd en hebben opvallende lengtestrepen die van het oog tot de staart lopen. De vis kan zijn kleur echter aanpassen aan de omstandigheden.

Kenmerkend zijn de twee lange baarddraden op de kin die hij gebruikt om voedsel op de bodem op te sporen. De zeebarbeel komt voor op zeebodems van minder dan 100 meter diep, zowel op stenige bodem als zand en modder. De exemplaren die je bij ons kan kopen zijn meestal 20 tot 25 centimeter lang.

Dit wist je vast nog niet…

Aangezien de zeebarbeel niet erg gekend is, hebben wij een paar interessante weetjes voor jullie op een rijtje gezet:

  • Wist je dat de zeebarbeel ook wel rode mul of rouget barbet wordt genoemd?
  • De zeebarbeel of ‘koning van de poon’ is een verfijnde lekkernij. Omwille van zijn koninklijke bijnaam en zijn kleur wordt de zeebarbeel soms verward met de rode poon.
  • Ga je zeebarbeel kopen? Je vindt hem het hele jaar door in de winkels, maar hij is op zijn best van augustus tot en met april.

Voor jou opgevist: een heerlijk recept met zeebarbeel

Om je kennis te laten maken met deze vis, hebben wij een eenvoudig en lekker recept voor jullie klaargezet op onze receptenpagina. Kom snel eens langs in onze vishandel te Aalst. Bij ons kan je terecht voor dagverse kwaliteit en een ruime keuze aan kwaliteitsvolle zeeproducten. Ontdek en proef onze heerlijke producten.

Scroll naar top