visboel.be

Recepten

Vis past perfect in een gezond eetpatroon en is op vele manieren te bereiden.

Vispannetje met pommes duchesse

Vispannetje met pommes duchesse is het recept van de maand, januari 2020.
Ben je al aan het watertanden? Kom dan zeker langs!

 

  • 300 g zalmfilet, in gelijke stukken
  • 300 g kabeljauwfilets, in gelijke stukken
  • 50 g grijze garnalen, gepeld
  • 200 g champignons, in kwartjes
  • 2 preiwitten, in fijne repen
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 60 g bloem
  • 4 eieren, gesplitst
  • 80 g kaas, geraspt
  • 200 ml room
  • 80 ml melk
  • 300 ml visfond
  • 80 ml witte wijn
  • 80 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

pommes duchesse

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en draai ze door de passe-vite. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Roer met de hand de eidooiers onder de puree tot ze helemaal zijn opgenomen. Schep de puree over in een spuitzak. Spuit op een bakplaat met bakpapier kleine torentjes tot de puree op is.

saus

Kook de zalm en kabeljauw halfgaar in de visfond. Schep ze uit de fond en hou even opzij. Laat de fond even verder inkoken. Doe 60 gram boter in de pan en laat het samen met de bloem smelten tot een roux. Giet de ingekookte visfond over de roux en meng goed. Stoof de prei en champignons aan in wat boter. Doe deze bij de visfond. Schenk hierbij ook de witte wijn, room en melk. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Haal de saus van het vuur en roer er de garnalen onder.

afwerking

Leg de visblokjes in een ruime ovenschaal en schenk er de saus over. Strooi hierop de gemalen kaas en zet 20 minuten in de oven. Zet er na 10 minuten ook de aardappeltorentjes bij. Serveer de pomme duchesse bij het vispannetje.

[Recept: 15gram.be]

 

Scroll naar top