visboel.be

Nieuws

Gewijzigde openingsuren, promoties, nieuwe producten en leuke weetjes over de winkel, je vindt het hieronder allemaal terug.

Een vispannetje maken om duimen en vingers bij af te likken

Januari is traditioneel een maand waarin genieten van lekker eten en drinken centraal staat. Heb je nog enkele nieuwjaarsetentjes in de agenda staan? Is het ook nog eens jouw beurt om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren? Waarom zou je dan geen vispannetje maken? Ideaal voor een groot gezelschap en je kan zelf gezellig mee aan tafel schuiven!

Gebruik verschillende vissoorten

Afhankelijk van welke vis je zelf graag lust, kies je 3 à 4 vissoorten voor het bereiden van je vispannetje. Een klassieker onder de vispannetjes is een trio van kabeljauw, zalm en garnalen. Je kan jouw viskeuze ook laten afhangen van het seizoen. Zo zijn griet, heek, pollak, poon, roodbaars, schelvis, steenbolk, tongschar, wijting en zeebaars nu op hun best. En vergeet zeker niet om altijd voor verse vis te kiezen!

Een zelfgemaakte visbouillon voor extra smaak

Een vispannetje maken… daar hoort ook bouillon bij! Bij tijdsgebrek kan je een blokje visbouillon gebruiken. Heb je wat meer tijd? Maak met de visresten – en eventueel wat groenten zoals ui en wortels – zelf heerlijke visbouillon. Hiervoor gebruik je het best de resten van magere witte vis zoals heilbot, kabeljauw, schelvis of heek.

vispannetje maken

Laat de bouillon maximum 30 minuten koken. Deze visbouillon kan je vervolgens gebruiken als basis voor de saus. Heb je iets te veel gemaakt? Laat alles afkoelen en vries het in kleine hoeveelheden in. Zo heb je voor je volgende visgerecht alvast zelfgemaakte visbouillon voorhanden. En dat smaakt toch altijd beter!

Werk af naar keuze

Er zijn talloze manier waarop je een vispannetje kan afwerken. Voeg wat garnalen of mosselen toe en gratineer het met kaas. Of werk het vispannetje af met een krokante korst van bladerdeeg. Serveer er zelfgemaakte puree, frietjes of kroketjes bij. Ook een stukje brood past perfect bij een vispannetje.

Een feestelijk vispannetje maken

Om de start van het nieuwe jaar te vieren mag het eens wat meer zijn. Op onze receptenpagina vind je een feestelijk vispannetje waarmee je zeker en vast zal scoren bij je gasten. Kom gerust langs in onze winkel te Aalst en kies voor heerlijk verse vis bereid op ambachtelijke wijze!

Scroll naar top