visboel.be

Vis van de maand

Elke maand selecteert het VLAM in nauw overleg met de visserijsector de vis van de maand.

Proef nu de vis van de maand

Elke maand selecteert het VLAM in nauw overleg met de visserijsector de vis van de maand. Deze mag uiteraard niet ontbreken in ons aanbod van verse vis. Integendeel, wij richten er onze spotlights graag nog wat extra op. Zo vind je hieronder meer informatie over de vis van de maand en geven we je een heerlijk recept mee om thuis zelf eens uit te proberen.

Hondshaai afbeelding

Vis van de maand mei :
hondshaai

De hondshaai is een kleine haaiensoort uit de familie van de Kathaaien. Ze leven in de wateren ten zuiden van Noorwegen tot aan de Middellandse Zee, Zwarte Zee en Senegal. Zijn lichaam is glad, langgerekt en slank en wordt tot 80 centimeter lang en 3 kg zwaar. De haai heeft neusgaten en een bek aan de onderzijde van zijn kop. De bovenzijde is lichtbruin met opvallende kleine donkerbruine vlekken. Wegens zijn vlekkenpatroon wordt deze haai ook wel de kleingevlekte kathaai genoemd. De hondshaai wordt het hele jaar aangevoerd met piekmomenten in het voorjaar en in het najaar.

Raadpleeg onze PRIJSLIJST

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze koude en warme visschotels en andere smakelijke gerechten die wij aanbieden.

Onze openingsuren

Maandag Gesloten
Dinsdag 08.30 tot 18.00
Woensdag 08.30 tot 18.00
Donderdag 08.00 tot 18.00
Vrijdag 08.00 tot 18.00
Zaterdag 08.00 tot 17.30
Zondag Enkel op bestelling en af te halen om 10u30

Meer nieuws? Schrijf je in op onze nieuwsbrief...