visboel.be

Vis van de maand

Elke maand selecteert het VLAM in nauw overleg met de visserijsector de vis van de maand.

Proef nu de vis van de maand

Elke maand selecteert het VLAM in nauw overleg met de visserijsector de vis van de maand. Deze mag uiteraard niet ontbreken in ons aanbod van verse vis. Integendeel, wij richten er onze spotlights graag nog wat extra op. Zo vind je hieronder meer informatie over de vis van de maand en geven we je een heerlijk recept mee om thuis zelf eens uit te proberen.

Vis van de maand zeetong

Vis van de maand juli :
zeetong

Zeetong is makkelijk te herkennen, hij is langgerekt en ovaal van vorm met een ronde kop. Zijn huid is licht tot donkerroodbruin met stipjes. De onderkant is wit. Tong is veruit de belangrijkste inkomstenbron voor onze vissers. Hij is het hele jaar door verkrijgbaar, maar op z’n best van juli tot januari. Het visvlees is stevig en tegelijkertijd zacht en sappig. Daarnaast is hij zowel op z’n geheel als in filet te koop. De meest bekende bereiding is wellicht de tong meunière, waarbij de bebloemde tong in zijn geheel in boter gebakken wordt en nadien overgoten wordt met braadvet waaraan citroensap en peterselie is toegevoegd.

Raadpleeg onze PRIJSLIJST

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze koude en warme visschotels en andere smakelijke gerechten die wij aanbieden.

Onze openingsuren

Maandag Gesloten
Dinsdag 08.30 tot 18.00
Woensdag 08.30 tot 18.00
Donderdag 08.00 tot 18.00
Vrijdag 08.00 tot 18.00
Zaterdag 08.00 tot 17.30
Zondag Enkel op bestelling en af te halen om 10u30

Meer nieuws? Schrijf je in op onze nieuwsbrief...