visboel.be

Recepten

Vis past perfect in een gezond eetpatroon en is op vele manieren te bereiden.

Skrei met mosterdsaus en peterselie-aardappelen

Skrei met mosterdsaus en peterselie-aardappelen is het recept van de maand, februari 2020.
Ben je al aan het watertanden? Kom dan zeker langs!

 

  • 600 g vastkokende aardappelen (kleine)
  • 4 skreifilets (elk ongeveer 180 g)
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el boter
  • 2 el boter (gesmolten)
  • 1 el bloem
  • 200 ml room
  • 200 ml visbouillon
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el peterselie (gehakt)
  • Noilly Prat (droge vermout)
  • zout

aardappelen

Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 25 minuten in gezouten water.

visfilets

Breng ¬Ĺ liter water aan de kook met 100 ml witte wijn. Draai het vuur lager en pocheer de visfilets 12 tot 15 minuten.

saus

Smelt, voor de saus, 1 el boter in een pannetje en roer er de bloem door. Giet er de rest van de wijn bij en laat even inkoken. Voeg de room en de visbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Breng op smaak met mosterd, Noilly Prat en een snuifje zout.

afwerking

Giet de aardappelen af en laat ze even opdrogen. Wentel ze in gesmolten boter, bestrooi met peterselie en wat zout. Verdeel de aardappelen en de vis over warme borden en lepel er wat saus bij.

[Recept: libelle-lekker.be]

 

Scroll naar top