Pladijs met geschroeide prei en kwarteleitjes

Pladijs met geschroeide prei en kwarteleitjes is het recept van de maand, augustus 2019.
Ben je al aan het watertanden? Kom dan zeker langs!

 

Recept pladijs

  • 600 g pladijsfilets
  • 4 jonge preitjes
  • 8 kwarteleitjes
  • olijfolie
  • 30 g boter
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 100 g rucola
  • peper en grof zeezout
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie

prei & kwarteleitjes

Snijd de prei in stukken van 3 à 4 cm. Blancheer of stoom ze beetgaar gedurende 3 minuten en laat uitlekken. Kook de kwarteleitjes 4 minuten. Laat schrikken in koud water en pel ze. Wentel de prei vervolgens in olijfolie en gril ongeveer 1 minuut langs elke kant.

vinaigrette

Meng de mosterd met de azijn en klop er geleidelijk de olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.

pladijs

Bak de pladijsfilets in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.

afwerking

Schik de preistukjes op het bord en lepel er de vinaigrette over. Halveer de kwarteleitjes en verdeel ze tussen de prei. Leg de pladijsfilets ernaast. Werk af met parmezaanschilfers en rucola.