Hondshaai met dragonsaus

Hondshaai met dragonsaus is het recept van de maand, mei 2019.
Ben je al aan het watertanden? Kom dan zeker langs!

 

hondshaai met dragonsaus

  • 1 kg hondshaai, in moten
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje dragon
  • 200 ml room
  • 1 borrelglaasje sherry
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml visbouillon
  • 1 el graantjesmosterd
  • boter
  • peper en zout

Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in wat boter en voeg er de hondshaai aan toe. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat afgedekt in 15 minuten gaar stoven.

Pluk de blaadjes van de takjes dragon, spoel en droog ze. Hak ze fijn.

Blus de vis met de sherry, de witte wijn en de visbouillon. Doe er de room, mosterd en gehakte dragon bij. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.

Serveer het stoofpotje met gekookte aardappelen en een groene salade of prinsessenboontjes.