visboel.be

Recepten

Vis past perfect in een gezond eetpatroon en is op vele manieren te bereiden.

Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie

Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie is het recept van de maand, november 2019.
Ben je al aan het watertanden? Kom dan zeker langs!

 

  • 500 gr steenbolkfilet
  • 300 gr broccoli
  • 300 gr jonge spinazie
  • 800 gr zachtkokende aardappelen
  • 150 gr ricotta
  • 150 gr mascarpone
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook
  • peper en zout
  • 200 ml melk
  • boter
  • nootmuskaat
  • 100 gr geraspte kaas (Emmentaler)

aardappelen en broccoli

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes.

ricotta en mascarpone

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte parmezaan. Kruid nog met peper en zout.

roerbakken

Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan. Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe, roer tot een gladde puree.

afwerking

Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op. Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over. Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Serveer meteen.

[Recept: Ilse D’hooge via lekkervanbijons.be]

 

Scroll naar top