Croque met zeebarbeel, roomkaas en Oud Brugge

Croque met zeebarbeel, roomkaas en Oud Brugge is het recept van de maand, april 2019.
Ben je al aan het watertanden? Kom dan zeker langs!

 

  • 200 g zeebarbeelfilet
  • 1 fijngesneden lente-ui
  • 20 g roomkaas (bv. philadelphia)
  • 8 sneden toastbrood
  • 4 sneden oud brugge
  • boter
  • peper en zout

zeebarbeel

Snijd de zeebarbeelfilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng de zeebarbeel, de lente-ui en de roomkaas in een kom.
Breng alles op smaak met peper en zout.

croque

Beleg 4 sneden brood met een sneetje Oud Brugge.
Verdeel daarop het zeebarbeelmengsel. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop zodat je een royaal gevulde croque krijgt.
Smeer de croque langs beiden zijden in met boter en bak op een laag vuur tot hij goudbruin is.

Leg de croque in een ovenschaal en plaats in de oven (170°C) tot de kaas gesmolten is.