visboel.be

Nieuws en recepten

Vissoepje met hondshaai

Posted on

VISSOEPJE MET HONDSHAAI

VISSOEPJE MET HONDSHAAI
Vissoepje met hondshaai; Fish soup with dogfish
400 g hondshaai filet, in stukken
300 g schelpjes (kokkels of venusschelpen)
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 courgette
3 wortelen
4 lente-uitjes
1 l visbouillon
200 ml droge witte wijn
1 mespunt kerriepoeder
boter
peper en zout
koreanderblaadjes

Spoel de schelpjes grondig om eventuele zand te verwijderen.
Snij de courgette en wortelen in fijne reepjes. Snij de lente-ui, met het groen in fijne ringetjes. Snipper de knoflook en sjalot fijn.
Fruit de sjalot en knoflook aan in boter met het mespuntje kerriepoeder. Voeg de courgette en wortelen toe samen met de helft van de lente-ui. Roer goed om, blus met de visbouillon en de witte wijn. Breng aan de kook.
Voeg de hondshaaifilets en schelpjes toe, zet het vuur zachter en laat 3 minuten verder pocheren tot de schelpjes opengaan. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de vissoep over de borden en werk af met lente-ui.

Exotisch stoofpotje met wijting

Posted on

Bekijk hieronder de stopmotion van Exotisch stoofpotje met wijting!

 

Pladijsspiesjes met gegrilde groenten: video!

Posted on

Bekijk hieronder de stopmotion van pladijsspiesjes met gegrilde groenten!